preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 933322
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

e-Twinning u našoj školi

Dan jabuka

Učenici 4.a razreda obilježili su Dan jabuka integriranim danom u kojem su odradili različite, kreativne aktivnosti. Koje su to aktivnosti i kako su ih odradili možete vidjeti u kolekciji: https://wke.lt/w/s/uz1lcB.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 22. 10. 2021. 10:14

eTwinning oznake kvalitete

Učenici 4.a razreda su prošle godine sudjelovali u eTwinning projektima. Odradili su različite, kreativne aktivnosti za čak 10 projekata i ove godine su dobili oznaku kvalitete za svaki od njih. Ponosni i sretni nastavljamo i u ovoj školskoj godini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 11. 10. 2021. 11:22

Priprema, pozor, kreni! i Volontiraj - doniraj - educiraj

Učenici 4.a razreda sudjeluju u projektu Priprema, pozor, kreni! Na samom početku nastave priključili su se virtualnoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021. u kojoj su skupili 13 km za djecu s teškoćama u razvoju i svojom donacijom im pomogli. Donirali smo UNICEF-u startninu za tu utrku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 10. 9. 2021. 11:32

Ljepote moje domovine

Učenici 3.a razreda s učiteljicom Antonijom Katić su pod projektom Ljepote moje domovine istraživali svoje mjesto stanovanja te po istraživanju napravili vremensku crtu u programu Genially koju možete pogledati u nastavku. 

https://view.genial.ly/600441109450fe0cfab824ad/horizontal-infographic-timeline-vremenska-crta-cepina

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 15. 7. 2021. 13:48

Pokusi su nova fora

Ove školske godine uključili smo se u projekt Pokusi su nova fora

Projekt se nalazi na eTwinning platformi autorica projekta je Sandra Vuk

Cilj  uključivanja u ovaj projekt :

-približiti učenicima znanstvene sadržaje, primjerene njihovoj  dobi, omogućiti im da upoznaju i shvate osnovne zakonitosti i procese koji vladaju u prirodi.
-pobuditi kod učenika zanimanje i želju za stvaranjem, otkrivanjem i istraživačkim radom, stvoriti uvjete da učenik otkrije svoje sposobnosti te otkrije značajke i vrijednost suradničkog učenja

Nositelji projekta –učenici 5 i 6 razreda

-Izvodili su  pokuse na satima prirode i na dodatnoj nastavi

−tijekom projekta razvijali  sposobnost kritičkog odnosa prema informacijama (povezivanje, razjašnjavanje, izdvajanje bitnog, utvrđivanje poretka prema važnosti) i sposobnost njihovog vrjednovanja 
− razvijali sposobnost prepoznavanja i postavljanja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza, planiranja i provođenja istraživanja, donošenja argumentiranih zaključaka na temelju rezultata

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Pavić  datum: 11. 6. 2021. 10:42

eTwinning projekt 'Our Well-being'

Naši su učenici (6a, 6b i 8a) sudjelovali u međunarodnom projektu naziva Our Well-being kojemu je cilj bio potaknuti učenike da razmišljaju o svakodnevnim stvarima koje ih čine sretnima i da razvijaju pozitivan odnos prema svojoj i tuđoj sreći. U projektu je sudjelovalo nekoliko osnovnih škola iz Srbije, Italije i Hrvatske. Tijekom projekta učenici su se upoznali na konferencijskim sastancima na kojima su govorili o sebi i predstavljali svoje radove. Njihovo se druženje proširilo i na razne dostupne društvene mreže i nastavilo nakon završetka projekta, a službeni je jezik komunikacije bio i ostao engleski.

Klikni na opširnije laugh

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Šaravanja  datum: 6. 5. 2021. 13:57

Živimo zeleno

Učenici 3.a razreda sudjelovali su u kampanji Greenpeacea "Kad bi drveće govorilo". Smislili su i napisali nekoliko poruka koje su mislili da bi im drveće govorilo te ih postavili u školsko dvorište.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 26. 3. 2021. 10:58

Na putu dobrote 4.a

U vrijeme Božića pokušali smo činiti dobro. Skupljali smo za potrebite na nivou škole,  skupljali smo za našeg prijatelja iz razreda potrebne stvari. Napravili smo čestitke za djelatnike škole, anđele za roditelje. Posjetili smo obitelj iz Čepina koja je u potrebi i njima smo željeli uljepšati dane Božića.Skupili smo nekoliko stvari i za Rijeku ljubavi, jer tamo ima puno ljudi kojima sva pomoć dobro dođe.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 10. 3. 2021. 14:10

Dan sigurnijeg interneta 2021.

Učenici 5. i 6. razreda povodom Dana sigurnijeg interneta izrađivali su strip u prezentaciji na zdanu temu. Imali su 15 tema koje smo podijelili pomoću kola sreće napravljenog u WordWallu, te su na temu trebali izraditi zadtaka. Strip je na 1 slajdu trebao prikazivati događaj koji su učenici izvukli vrteći kolo sreće, 2. slajd je trebao pokazivati što se iz te situacije može loše dogoditi i 3.slajd je trebao davati savjet što se trebalo napraviti u događju koji su izvukli. (prezentacij aj emogla imati i više slajdova.

Strip su izrađivali u online alatu https://www.toonytool.com/, te ga umetali u prezentaciju.

primjeri učeničkih radova  

 

U sklopu projekta 7. i 8. razredi odradili su debatu na temu Slooda govora na internetu te se spojili s  1.osnovnom školom u Čakovcu putem Zooma te usporedili dojmove i razmijenili svoja iskustva.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić-Babaja  datum: 4. 3. 2021. 16:29

Igrom do znanja i zabave

4. razred i učiteljica Renata Viviora-Rous i 3.a razred s učiteljicom Antonijom Katić
Igrali smo se na satu hrvatskog jezika. Uz tekst Sunčane Škrinjarić napravili smo igrokaz u razredu. Izradu lutaka i analizu likova , jedan roditelj nam je napravio pozornicu. Sve potrebno smo imali i uživanju i igri nije bilo kraja. Pogledajte slike sve govore.

Renata Viviora- Rous

Učenici 3.a razreda su odradili različite aktivnosti u projektu, a vama će se predstaviti u nastavku s matematičkom igrom i poligonom koji su sami osmislili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 3. 3. 2021. 21:05

Dan ružičastih majica 24.2.2021.

I ove godine učenici 3.a razreda su posebno obilježili Dan ružičastih majica kroz različite aktivnosti. Izradili smo plakat, dizajnirali majice, uredili razredni pano, sudjelovali u uređenju školskog panoa, smislili dramske igre s lutkom Franjom o nasilju i kako reagirati u nasilnim situacijama, predstavili se projektnim partnerima na video konferenciji i tradicionalno plesali na pjesmu Život nije siv Mie Dimšić. Rezultate našeg projekta pogledajte ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 28. 2. 2021. 14:38

100. dan škole

Učenici 3.a i 4. a razreda obilježili su različitim aktivnostima 100. dan škole.

4. razred je uz dobru zabavu puno naučio ,kroz bajku  od sto riječi, zbrajanja ,oduzimanja, množenja do 100.Tražili smo na karti 100 gradova, sela. Plesali, skakali, pjevali. Na satu likovnog napravili smo 100 tuljaka od starih novina. Zatim smo novine zalijepili i dobili zečiće. Na kraju smo se počastili grickalicama i svima je taj dan bio najbolji dan u školi.

3. a razred je kroz zabavu naučio nešto novo, ponovio staro . Izradili su foto okvir, smišljali bećarce, stvarali pričo o sebi kao o stogodišnjacima, izradili digitalnu knjigu, vježbali 100...  Neke od aktivnosti možete pogledati ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=hA1LGHaNoXI

Poslušajte i bećarce u izvedbi 3.a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 19. 2. 2021. 12:37

Živimo zeleno - Voda

Učenici 3.a razreda ovaj tjedan su radili projekt Voda u kojem su istražili kako nam voda dolazi u domove, kamo odlazi otpadna voda, te ispitali EcoLabBox-om pokretnim laboratorijem rijeku Dravu i kišnicu. Kakvi su rezultati našeg istraživanja možete pogledati u kolekciji naših aktivnosti.

https://wke.lt/w/s/NWysiP

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 29. 1. 2021. 12:58

Božić u srcu mom i tvom

Učenici 3.a razreda sudjelovali su u projektu Božić u srcu mom i tvom, gdje su morali izraditi poklone projektnim partnerima te ih poslati. Izradili su poklone koji su poslani u Vukovar, Ivanić-grad i Požegu. Mi smo njih obradovali svojim radovima, ali su i oni nas. Iz Vukovara su nam stigle prstne lutke patuljci, dok smo mi njima poslali djedicu, snješka i soba. Odmah smo prionuli na posao i nastala je ova lijepa kolekcija dramskih igara. Poklone koje smo primili pogledajte pod opširnije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=q_27hLfS1Do

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 22. 12. 2020. 13:56

Dan jabuka 2020. i Kraljice i kraljevi drame

Učenici 3.a razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Dan jabuka 2020. i Kraljice i kraljevi drame kroz razne zanimljive aktivnosti. Prvo smo napravili i analizirali anketu koju su ispunjavali članovi naših obitelji o navikama u konzumiranju jabuke, zatim smo podjelili donešene jabuke učenicima naše škole, izradili kratke igrokaze na temu jabuka i crv, smislili i pjevali bećarce, snalazili se u prostoru tražeći QR kodove za igru iz matematike, te odradili svoju prvu video konferenciju s učenicima OŠ Ladimirevci. Igrokaze pogledajte pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 20. 10. 2020. 14:24

Svjetski dan hrane

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našoj akciji prikupljanja hrane. Hrana je dostavljena obiteljima koji su u potrebi i svima vam se zahvaljuju.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 16. 10. 2020. 08:54

Svjetski dan hrane 16.10.2020.

AKCIJA PRIKUPLJANJA HRANE 

Učenici 3.a razreda u sklopu eTwinning projekta Živimo zeleno organiziraju akciju prikupljanja hrane dužeg roka trajanja: brašno, sol, šećer, tjestenina, konzervirana hrana...

Akcija će se održati na Svjetski dan hrane u petak 16.10.2020. godine u holu škole, gdje će biti postavljena kutija u koju možete odložiti namirnice. 

Zahvaljujemo se svima koji su se priključili našoj akciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 13. 10. 2020. 10:50

Ljepota čitanja, Uz čitanje riječi rastu i Živimo zeleno u 3.a

Učenici 3. a razreda izradili su kutak za čitanje reciklirajući plastične boce, odjeću, plastične gajbe za povrće, salvete i na taj način povezali tri projekta u kojima sudjeluju. Rezultat njihovog recikliranja pogledajte u nastavku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Katić  datum: 1. 10. 2020. 08:46
» Arhiva naših vijesti    
 


 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju