preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Školska pošta

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2011.

Ukupno: 851275
Tražilica


Stručni skupovi

Dislajkaj mržnju

NE govoru mržnje na Internetu!

Red Button

 

Draga djeco, roditelji, učitelji, građani…

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

edu.hr portal

Sloboda odgoja

Hrabri telefon

Projekti u školi

PROJEKT DESET DANA BEZ EKRANA PRIVEDEN KRAJU

Došla je i ta srijeda, 5. lipnja 2013.- zadnji od deset dana tijekom kojih su učenici i njihovi roditelji selektivno koristili medije. Tri glavna zadatka projekta bila su: 1. Smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane kako bi se poboljšala komunikacija među učenicima i između roditelja i djece. 2. Steći adekvatnije kompetencije za razvijanje kritičkog stava prema pojedinim medijskim sadržajima. 3. Kvalitetnije osmisliti slobodno vrijeme.

više pod opširnije...


Rezultati istraživanja ankete na uzorku od 227 učenika triju Zadarskih osnovnih škola (sedmi i osmi razredi) ukazuju na upozoravajuću činjenicu da se vrijeme mladih provedeno pred ekranima (televizora, mobitela  i računala) izjednačilo (negdje i prekoračuje) s vremenom boravka u školi.  Istraživanje  pokazuje da gotovo 11% učenika sjedi dnevno više od pet sati ispred računala,  1/4 je više od sat i pol uz mobitel, a 12% je više od pet sati (dnevno) ispred televizora. Zato autori raznih istraživanja  s pravom govore da se radi o ovisnosti o medijima. Znajući da u medijima ima sve više zabavnog, ali i manipulirajućeg sadržaja,  posljedice su sve pogubnije za kreativni izričaj mladih u slobodnom vremenu.

Naša škola se s entuzijazmom priključila ovom hvalevrijednom projektu. 

Sveukupno 41 učenik iz naših petih razreda pristao je sudjelovati odričući se ekrana kroz deset dana pred sam kraj ove školske godine te su im za njihov trud dodijeljena priznanja. Vjerujem da im je ova odluka donijela mnoge pozitivne stvari- više vremena za učenje te i bolje ocjene, međusobno zbližavanje unutar obitelji i s prijateljima te osmišljavanje raznih zanimljivih aktivnosti u kojima su provodili vrijeme koje su uobičajeno tratili prikovani za ekrane. Želim da ovih deset dana ponesu u svojim sjećanjima kroz cijeli život te da se češće odluče na kvalitetnije korištenje vremena i u budućnosti. Podsjetimo se toga da na ekranima gledamo živote drugih, jedino ga van ekrana uistinu živimo. S željom da svima život bude što stvarniji i ispunjen predivnim događajima, čestitam i pohvaljujem učenike koji su ustrajali u projektu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Maja Jurić-Babaja   datum: 6. 6. 2013.

 


Eko škola

Školski koordinator/ica:

Monika Pavić,

Maja Jurić-Babaja,

Renata Viviora-Rous

Godina prvog stjecanja statusa:

2004.

Trenutni status:

Zlatni status


e-Dnevnik


Sviđa ti se?


 

Vrijeme u Čepinu

Knjižnica

Katalog knjiga


Portal za škole


Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Glas Slavonije
 • Dnevnik.hr
 • RTL
 • HRT
 • Index.hr
 • 24 sata

Zanimljivi linkovi


Hlapićev portal


Sportske igre mladih


e-knjižnica


Popularni časopisi

preskoči na navigaciju